گوشه ای از موارد استفاده VMware
1- شبكه بندی مجازی (Virtual Networking) که تمام قابلیت های یک شبکه حقیقی را داراست.
2- بررسی نرم افزار های مختلف
3- بررسی ویروس ها و آنتی ویروس های مختلف به طوری که به سیستم اصلی هیچ آسیبی نرسد.
4- زمینه های آمورشی
• آموزش و یادگیری مفاهیم شبکه، شبیه سازی شبکه
• آموزش و یادگیری سیستم عامل های گوناگون
5- وبررسی سیستم عامل های مختلف
قابلیت های VMware
• قابلیت فعال سازی چند سیستم عامل و برنامه های كاربردی مربوط به آنها به طور همزمان روی یك ماشین فیزیكی منفرد.
• سیستم عامل ها به همراه نرم افزارهای كاربردیشان همگی روی یك دستگاه سخت افزار می نشینند.
• لایه مجازی سازی VMware، منابع سخت افزار فیزیكی را به منابع ماشین مجازی می نگارد به طوری كه به نظر میرسد هر ماشین مجازی، پردازنده، حافظه، دیسك و ابزارهای I/O ویژه خود را دارد و همگی مطابق استاندارد رایانه های X86هستند.
• به كمك ایستگاه كاریVMware می توانید شبكه های مجازی پیچیده ای راه اندازی كنید و انواع نرم افزارها را در هر محیطی كه می خواهید به طور همزمان اجرا کرده و همه اینها را یكجا روی سیستم خود داشته باشید.
• می توانید بدون نیاز به انجام عملیات پارتیشن بندی دوباره ی دیسك، سیستم عاملی جدید نصب كنید و بدون نیاز به Reset شدن، بین سیستم عاملهای نصب شده روی رایانه تان سوئیچ كنید.
حداقل پیش نیازهای نصب آن
- CPU
Standard x86-compatible personal computer
400 MHz or faster CPU minimum (500 MHz recommended)
AMD™: Athlon™, Athlon MP, Athlon XP, Duron™, Opteron™
64-bit processor support for AMD64 Opteron, Athlon 64 and Intel IA-32e CPU (including "Nocona")
- Memory
128 MB minimum (256 MB recommended)
- Display
16-bit or 32-bit display adapter recommended
- Hard DIsk
IDE and SCSI hard drives supported, up to 950GB capacity
At least 1GB free disk space recommended for each guest operating system and the application- For Installation — 80MB (Linux) or 150MB (Windows) free disk space required for basic installation. You can delete the installer afterwards to reclaim 56 - 60MB.
- Optical CD-ROM/DVD-ROM Drive
IDE and SCSI optical drives supported
CD-ROM and DVD-ROM drives supported
ISO disk image files supported
منابع فوق برای نصب نرم افزار،VMware Workstation مورد نیاز می باشد و باید توجه کنید که برای هر سیستم مجازی منابع مورد نیاز از قبیل RAM وHARD را باید در نظر گرفت.
ابتدا لازم است برنامه ی مذکور را تهیه و سپس اقدام به نصب نمایید. در صورتی که تمایل به دانلود آن داشتید می توانید از سایت زیر اقدام کنید: http://downloads.vmware.com فقط باید یادآور شوم که استفاده از نرم افزار مستلزم فراهم آوردن شماره سریال می باشد. (وجود شماره سریال برای فعال سازی الزامی است اما سریال های غیر معتبر و کرک هم به سادگی نرم افزار را فعال می کنند)
مرحله اول: پس از اجرا کردن فایل نصب، صفحه ی خوش آمد گویی نمایش داده می شود. بر روی گزینه Next کلیک کنید.
مرحله دوم: از شما طریقه نصب را می پرسد که شامل دو بخش است:
1- Typical: در این حالت تنظیمات پیش فرض مورد استفاده قرار می گیرد، این حالت تمامی ابزارهای نرم افزار را به صورت کامل نصب می کند.
2- Custom: در این حالت می توانید نرم افزار را با تنظیمات دلخواه نصب نمایید.بهتر است گزینهTypical را انتخاب کرده و روی گزینه Next کلیک کنید.
مرحله سوم: آدرس محل نصب خواسته می شود که با کلیک بر روی Change، مسیر را تعیین و روی Next کلیک کنید.
مرحله چهارم: شما میتوانید میانبرهایی که برای دسترسی به نرم افزار نیاز دارید را انتخاب کنید. (به صورت پیش فرض تمامی میانبر ها انتخاب شده اند)
مرحله پنجم: خواسته می شود در صورت صحت تنظیمات روی گزینه (Continue) کلیک کنید تا نصب نرم افزار آغاز شود.
مرحله ششم: صبر کنید تا نرم افزار نصب شود.
مرحله هفتم: در این بخش نصب نرم افزار کامل می شود و از شما مجوز Restart شدن سیستم را می خواهد. لطفا روی گزینه Restart Now کلیک کنید تا سیستم مجدد Boot شود.
نمایی از نرم افزار: کار با VMWare Workstation:
برای شروع باید یک ماشین مجازی متناسب با سخت افزار موجود و با مشخصات دلخواه را ایجاد و اقدام به نصب سیستم عامل بر روی آن نماییم. ما با هدف نصب یک Windows XP Professional مجازی کار را طبق مراحل زیر ادامه می دهیم:
مرحله اول: ابتدا نرم افزار را باز کرده واز منوی Fileبر روی New کلیک و Virtual Machineرا انتخاب کنید.
مرحله دوم: صفحه ی خوش آمد گویی باز می شود. روی گزینهNext کلیک نمایید.
مرحله سوم: از شما طریقه ساختن ماشین مجازی را می پرسد که به دو حالت:
1- Typical: در این حالت، تنظیمات پیش فرض مورد استفاده قرار می گیرد و یک راه اندازی سریع و آسان خواهید داشت. البته بعد از ایجاد ماشین مجازی تنظیمات قابل ویرایش است.
2- Custom: در این حالت ایجاد ماشین با تنظیمات پیشرفته ادامه می یابد. ما گزینه Custom را انتخاب و روی گزینه Next کلیک می کنیم.
مرحله چهارم: از شما ورژن نرم افزاری که متناسب با سخت افزار شماست را می خواهد.(ما VMware Workstation 7 را انتخاب کردیم) شما نیز بعد از انتخاب ورژن مورد نظر، روی گزینه Next کلیک کنید.
مرحله پنجم: در این مرحله از شما مرجع نصب را می خواهد، که به بخش های زیر تقسیم می شوند:
1- از طریق CD
2- از طریق فایل های استاندارد
3- در صورتی که می خواهید بعداً سیستم عامل را نصب کنید یا یک هارد دیسک با فرمت VMDK دارید و خواهان استفاده از آن هستید، از این گزینه استفاده نمایید.
در این بخش ما گزینه اول (که نصب سیستم عامل از طریق CD می باشد) را انتخاب می کنیم. (توجه فرمایید CD سیستم عامل در درایور قرار داشته باشد)
لازم به ذکر است چنانچه شما از قبل یک ماشین مجازی دارید و می خواهید از همان ماشین با تمامی اطلاعات ذخیره شده و بدون کوچکترین تغییراستفاده کنید، دیگر نیاز به نصب مجدد یک سیستم عامل جدید نیست. فقط کافیست در داخل پوشه ی ماشین مجازی قبلی فایلی با پسوند VMDK را حفظ کنید و در مرحله جاری از طریق گزینه سوم به ترتیب زیر ادامه دهید:
1- انتخاب گزینه سوم (I will install the operating system later)
2- انتخاب نوع سیستم عامل متناسب با VMDK.
3- تعیین اسم ماشین مجازی، مکان ذخیره آن.
4- تعیین مقدار پردازشگر، RAM و نوع شبکه مورد استفاده.
5- از شما می خواهد که فضایی را برای استفاده از ماشین مجازی مشخص کنید، گزینه دوم را انتخاب کرده و در ادامه فایل VMDK را که از قبل داشتید معرفی نمایید.
در نهایت روی گزینه Finish کلیک کرده تا ماشین مجازی شما شکل گرفته و آماده به کار شود. برای Boot کردن ماشین مجازی کافیست درمحیط نرم افزار، ماشین خود را با توجه به نامی که برای آن در نظر گرفتید انتخاب و روی گزینه کلیک نمایید.
مرحله ششم: از شما موارد زیر را می خواهد:
1- شماره سریالِ سیستم عاملی که قصد نصب آنرا دارید.
2- اسم رایانه ای (Computer Name) که برای ماشین خود در نظر می گیرید.
3- رمز ورود به سیستم عاملهدف ما نصب ویندوز XP میباشد، اسم رایانه و سریال ویندوز را وارد کرده و روی گزینه Next کلیک می کنیم.
مرحله هفتم: در این مرحله اسم ماشین مجازی و محلی که به آن اختصاص می دهید را می پرسد. پس از ایجاد مسیر مناسب روی گزینه Next کلیک کنید.
مرحله هشتم: تعداد پردازشگر را انتخاب کنید. (ما 1 پردازشگر در نظر می گیریم و روی Next کلیک می کنیم.)
مرحله نهم: مقدار حافظه ی الکتریکی (RAM) را که به ماشین مجازی می خواهید اختصاص دهید باید مشخص کنید.
مرحله دهم: می توانید یکی از انواع شبکه برای اتصال ماشین مجازی به شبکه ی محلی یا شبکه ی مجازی ایجاد شده را انتخاب کنید. پیشنهاد ما برای ساختن یک ماشین مجازی معمولی گزینه (Use Bridged Network) می باشد که به شما یک کارت شبکه روی ماشین مجازیتان می دهد و آنرا با کارت شبکه سخت افزاری Bridge می کند. این به آن مفهوم است که کارت شبکه مجازی ایجاد شده توسط یک Bridge مجازی با کارت شبکه سخت افزاری و نهایتاً شبکه فیزیکی مرتبط می شود.
مرحله یازدهم: در این مرحله نوع ورودی و خروجی مدنظر است. ما به طور استاندارد Bus logic را انتخاب کرده و روی Next کلیک می کنیم.
مرحله دوازدهم: از شما یک هارد مجازی می خواهد. با توجه به اینکه قصد ما نصب یک ماشین جدید با هارد جدید است، روی گزینه Create new virtual disk کلیک و Next می کنیم.
مرحله سیزدهم: در این قسمت نوع هاردی که می خواهید بسازید پرسیده می شود.
مرحله چهاردهم: از شما می خواهد تا فضایی برای فایلهای نصب را به ماشین خود اختصاص دهید.
مرحله پانزدهم: در این بخش محل ذخیره شدن هارد ماشین مجازی با فرمت VMDK را می خواهد، که پس از دادن مسیر مناسب روی گزینه Next کلیک نمایید.
مرحله شانزدهم: تمام تنظیماتی که در مراحل قبل صورت گرفته را نمایش می دهد تا در صورت صحت آن، ساخت ماشین مجازی انجام شود.
در نهایت پس از کلیک بر روی دکمه Finish مراحل ساخت ماشین پایان یافته و یک سیستم در حال Boot شدن را نشان می دهد، ماشین مجازی حکم یک سیستم کامل سخت افزاری را دارد و قادر خواهید بود که روی آن یک سیستم عامل متناسب با تنظیمات مورد نظر خود نصب کنید.
میانبر های پر کاربرد:
Ctrl+B : روشن کردن ماشین مجازی
Ctrl+E : خاموش کردن ماشین مجازی
Ctrl+R Restart : کردن ماشین مجازی
Ctrl+Z Suspend : یعنی خاموش کردن ماشین مجازی بدون تغییر دربرنامه های فعال. بطوری که وقتی آن را مجدداً روشن کردیم از همان جایی که Suspend شده بود بالا بیاید. دقیقاً مانند Hibernate در سیستم عامل ویندوز.
Ctrl+N : ساختن یک ماشین مجازی جدید
Ctrl+O : باز کردن ماشین مجازی ساخته شده
Ctrl+F4 :بستن ماشین مجازی (Close)
Ctrl+D : ایجاد تغییرات در ماشین مجازی
Ctrl+G : توانایی کنترل صفحه کلید و موس در ماشین مجازی
Ctrl+Alt+Enter : صفحه ی نمایش ماشین مجازی را بزرگ می کند (Full Screen)
Ctrl+Alt+Insert : عملیات Ctrl+Alt+Del را بر روی ماشین مجازی انجام می دهد.
قابلیت Unity یکی از امکانات جالبی است که کاربر می تواند از طریق آن برنامه یا صفحات کاری خود در ماشین مجازی را بر روی سیستم عامل اصلی باز نگه دارد و از آنها استفاده کند. بطور مثال فرض کنید که شما بر روی ماشین اصلی خود از Internet Explorer استفاده می کنید و بر روی ماشین مجازی یک Firefox نصب کرده اید. با اجرای Firefox در ماشین مجازی و بهره گیری از قابلیت Unity، می توانید در فضای ماشین اصلی از Firefox استفاده کنید به گونه ای که در نظر کاربر این طور تداعی می شود که آنرا بر روی سیستم عامل اصلی نصب نموده اید.
برای استفاده از این ابزار باید، صفحه یا نرم افزاری در حال اجرا را روی ماشین مجازی داشته باشید و سپس با کلیک بر روی گزینه Unity آن صفحه یا نرم افزار را در محیط سیستم عامل اصلی خود می بینید و می توانید از آن استفاده کنید. (هر گونه عملیات بر روی آن برنامه در ماشین مجازی اعمال می شود)
قابلیت جالب دیگری که می توان ازآن یاد کردCapture Screen و Capture Movie می باشند.
Capture Screen : می تواند برای عکس گرفتن از صفحه نمایشگر ماشین مجازی استفاده شود. این ابزار از منوی VM در صفحه اصلی نرم افزار قابل دسترسی می باشد.
Capture Movie : توسط این ابزار می توانید تمامی فعالیت هایی که در ماشین مجازی داشته اید را به صورت یک فیلم ضبط کنید. این ابزار نیز از طریق منوی VM و گزینه Capture Movie قابل اجراست. پس از اتمام ضبط فیلم باید بر روی گزینه Stop Capture Movie کلیک کنید تا فیلم شما در محل مورد نظر ذخیره شود. این قابلیت در تولید فیلم های آموزشی کاربرد شایانی دارد.

منابع:
www.vaya.ir
www.vmware.com
|